Olaf Scholz: Putin nu va dicta condițiile de pace în Ucraina

Sursă imagine: Hepta
  • Cancelarul german Olaf Scholz a declarat joi, 26 mai 2022, că Rusia nu va câștiga războiul din Ucraina.
  • Acesta a adăugat că termenii unei eventuale păci nu trebuie să fie dictați de președintele rus Vladimir Putin.
  • Declarațiile au fost făcute în la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat joi, 26 mai 2022, că Rusia nu va câștiga războiul din Ucraina, iar termenii unei eventuale păci nu trebuie să fie dictați de președintele rus Vladimir Putin, notează Reuters.

„Putin va negocia serios asupra păcii doar dacă va realiza că nu poate să distrugă apărarea Ucrainei”, a declarat Scholz într-un discurs la Forumul Economic Mondial de la Davos.

„Nu va exista o pace dictată”, a mai spus Scholz. „Ucraina nu va accepta acest lucru și nici noi nu vom accepta”.

Forumul Davos 2022, organizat între 22 și 26 mai, revine la formatul față în față în Alpii elvețieni după o pauză de doi ani. Sub sloganul „Istoria la un punct de cotitură: Politici guvernamentale și strategii de afaceri’, forumul speră să fie prima mare întâlnire față în față a liderilor politici, de afaceri, culturali și sociali de la începutul pandemiei.

Forumul Economic Mondial de la Davos este o organizație nonprofit care reunește principalii conducători politici și economici la nivel mondial și care urmărește îmbunătățirea situației din lume.

Scholz a declarat că războiul din Ucraina este cea mai mare criză cu care se confruntă UE în istoria sa, dar că solidaritatea este puternică. Cu toate acestea, Scholz a atenuat așteptările privind aderarea rapidă a Ucrainei la UE.

Nu există scurtături pe drumul spre UE”, a declarat Scholz, adăugând că o excepție pentru Ucraina ar fi nedreaptă față de țările din Balcanii de Vest care doresc, de asemenea, să devină membre.