O statuie din SUA a fost vandalizată de un bărbat care „trecea printr-o perioadă dificilă și a vrut să facă ceva pentru a fi arestat”

Sursă imagine: AP News
  • Un bărbat a acoperit parțial cu vopsea roșie statuia „Bewitched” din Salem, SUA, a declarat poliția.
  • Martorii au sunat la poliție luni, 6 iunie, în jurul orei 17:00, pentru a raporta că cineva a vopsit cu spray statuia de bronz.
  • Statuia o înfățișează pe actrița Elizabeth Montgomery în rolul personajului principal Samantha Stephens din serialul din anii 1960.

Un bărbat a acoperit parțial cu vopsea roșie statuia „Bewitched” din Salem, SUA, a declarat poliția, notează AP News. Martorii au sunat la poliție luni, 6 iunie, în jurul orei 17:00, pentru a raporta că cineva a vopsit cu spray statuia de bronz, a declarat marți căpitanul John Burke.

Statuia o înfățișează pe actrița Elizabeth Montgomery în rolul personajului principal Samantha Stephens din serialul din anii 1960 – stând pe o coadă de mătură în fața unei semilune.

Un ofițer care se afla în zonă a observat un bărbat care se potrivea descrierii martorului vandalului și, după o scurtă urmărire, a arestat un locuitor al orașului, în vârstă de 32 de ani, sub acuzația de distrugere a proprietății, rezistență la arestare și tulburarea ordinii publice, a declarat Burke.

Suspectul, care „trecea printr-o perioadă dificilă și a vrut să facă ceva pentru a fi arestat”, potrivit unui procuror, a fost reținut pe o cauțiune de 500 de dolari la audierea de marți. Avocatul său a declarat că acesta locuiește într-un adăpost de două săptămâni, de când s-a încheiat căsnicia sa, și că și-a căutat un nou loc de muncă.

Vopseaua roșie de pe jumătatea superioară a statuii a fost deja curățată, a declarat Burke.

Statuia a fost ridicată în 2005 în orașul celebru pentru procesele vrăjitoarelor din 1692, în ciuda protestelor unora care au spus că aceasta banalizează tragedia proceselor.