O artistă transformă vechile pensule în opere de artă

Sursă imagine: Design your trust
  • Rebecca Szeto, o artistă din San Francisco, transformă pensule vechi în portrete uimitoare.
  • Artista din San Francisco transformă uneltele folosite în figurine modelate inspirate de istorie.
  • Intitulate Paintbrush Portraits (Portrete de pensule), aceste lucrări de artă în miniatură reimaginează forma pensulei în femei pictate delicat cu mâna, purtând rochii ornamentate.

Rebecca Szeto, o artistă din San Francisco, transformă pensule vechi în portrete uimitoare. Ea sculptează capetele pensulelor sale folosite și le transformă în domnișoare renascentiste pictate cu rafinament, iar firele de păr colorate ale pensulelor folosite devin fibrele elegante ale rochiilor lor.

Artista din San Francisco transformă uneltele folosite în figurine modelate inspirate de istorie, de societatea contemporană și de potențialul neexploatat al materialelor aruncate. Intitulate Paintbrush Portraits (Portrete de pensule), aceste lucrări de artă în miniatură reimaginează forma pensulei în femei pictate delicat cu mâna, purtând rochii ornamentate, de modă veche, care urmează corpul ustensilei cu peri.

„Seria Paintbrush Portraits a fost întotdeauna un vehicul pentru a oferi un comentariu social ironic prin referințe istorice și o măiestrie ecologică”, explică Szeto pentru My Modern Met.

„Aceasta continuă să fie o explorare personală a modestiei durabile și a demnității subtile a condiției umane. Mă regăsesc învârtindu-mă în jurul acestei noțiuni de grație, ca virtuți și valori înnăscute pe care le posedăm ca oameni.”

Portretele expresive ale diferitelor personaje pictate par să se potrivească cu vârsta periilor; împreună, ele creează imaginea unui obiect prețios pierdut de mult timp.