Masca de protecție nu va mai fi obligatorie pentru zborurile din UE începând de săptămâna viitoare

Sursă imagine: Hepta
  • Agenția pentru Siguranța Aviației din Uniunea Europeană a publicat o actualizare a măsurilor de siguranță sanitară pentru călătorii cu avionul.
  • Autoritățile au decis că renunță la obligativitatea purtării măștilor medicale în aeroporturi și la bordul unui zbor.
  • Noile recomandări privind purtarea măștilor urmează să intre în vigoare începând cu 16 mai 2022.

Agenția pentru Siguranța Aviației din Uniunea Europeană (AESA) și Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) au publicat o actualizare a măsurilor de siguranță sanitară pentru călătorii cu avionul. Autoritățile au decis că renunță la obligativitatea purtării măștilor medicale în aeroporturi și la bordul unui zbor, menționând în același timp că o mască de față rămâne una dintre cele mai bune măsuri de protecție împotriva transmiterii COVID-19.

Măsura este în concordanță cu schimbarea politicilor Covid în transportul public din Europa, a precizat Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației (AESA).

AESA a precizat că normele privind măștile „vor continua să varieze în funcție de fiecare companie aeriană”.

Măsura intră în vigoare începând cu 16 mai 2022

„Începând de săptămâna viitoare, măștile de protecție a feței nu vor mai trebui să fie obligatorii în toate cazurile de călătorie cu avionul, aliniindu-se, în linii mari, la cerințele în schimbare ale autorităților naționale din întreaga Europă pentru transportul public”, a declarat directorul executiv al AESA, Patrick Ky.

„Este o ușurare pentru noi toți că am ajuns în sfârșit la o etapă a pandemiei în care putem începe să relaxăm măsurile de siguranță sanitară”, a adăugat el.

Noile recomandări privind purtarea măștilor urmează să intre în vigoare începând cu 16 mai 2022. Cu toate acestea, normele privind măștile, în special, vor continua să varieze în funcție de compania aeriană și după această dată. De exemplu, zborurile către sau de la o destinație în care purtarea măștii este încă obligatorie în transportul public ar trebui să încurajeze în continuare purtarea măștii, conform recomandărilor.