Gunoiul românesc cules de educația ucrainenilor: Refugiații au curățat plaja din Mamaia

sursă imagine: dobrogealive.ro
  • Un grup de refugiați din Odesa au curățat din proprie inițiativă plaja din proximitatea clădirii în care locuiesc temporar.
  • Un grup de aproximativ 20 refugiați au avut inițiativa de curăța plaja, după ce au observat abundența de deșeuri de pe nisip.
  • Gestul ucrainenilor a trezit respect pentru ucraineni și idignare pentru lipsa de educație a românilor.

Un grup de refugiați din Odesa, găzduiți în Mamaia Nord de către mai mulți localnici, au curățat din proprie inițiativă plaja din proximitatea clădirii în care locuiesc temporar.

Unul dintre proprietarii care găzduiesc ucrainenii fugiți din calea războiului a declarat pentru „Dobrogea Live” că un grup de aproximativ 20 refugiați au avut inițiativa de curăța plaja, după ce au observat abundența de deșeuri de pe nisip.

Refugiații și-au achiziționat mănușile și sacii de gunoi din propriile fonduri, potrivit sursei menționate. La acțiunea de igienizare au participat și copii.

Un model pentru români

Gestul ucrainenilor a trezit respect pentru ucraineni și idignare pentru lipsa de educație a românilor. Sperăm ca acțiunea de igienizare a ucrainenilor care au trebuit să fugă din calea războiului să lumineze spiritul civic al românilor.