Dacă Zelenski nu-l „mușcă” pe Putin, de ce evită acesta un dialog

source: animanews
  • Președintele Ucrainei, Volodomir Zelenski, l-a provocat pe președintele rus Vladimir Putin să se așeze la masa discuțiilor.
  • Remarcile lui Zelenski au fost făcute după o a doua rundă de discuții de pace între negociatorii ruși și ucraineni din Belarus.
  • Președintele ucrainean a spus „Nu mușc”, referindu-se la discuțiile de lungă durată ale lui Vladimir Putin la masa lungă de 30 metri.

Celebra Remarcile lui Zelenski au fost făcute după o a doua rundă de discuții de pace între negociatorii ruși și ucraineni, în Belarus. Președintele ucrainean a spus „Nu mușc”, referindu-se la discuțiile de lungă durată ale lui Vladimir Putin la masa lungă de 30 metri.

Comentariile lui Zelenski au fost făcute în a opta zi a invaziei Rusiei în Ucraina, care a început săptămâna trecută, când Putin a ordonat ceea ce a numit o operațiune militară specială în țară.

Antiteza

Zelensky, în vârstă de 44 de ani, se adăpostește în centrul Kievului, în mijlocul bombardamentelor rusești, în camere izolate împreună cu cei mai apropiați colaboratori.

Putin, în vârstă de 69 de ani, stă între timp la Kremlin, primind vizitatori conform celor mai stricte protocoale, distanța la care stă chiar și față de miniștrii apropiați la mese uriașe fiind ironizată pe rețelele de socializare.

Zelenski a devenit un dușman atât de implacabil al lui Putin încât președintele rus nu se referă niciodată la el pe nume. În schimb, Putin se referă la președintele evreu, ales în scrutinul din 2019 și admirat pe scară largă de comunitatea internațională, ca fiind șeful „regimului de la Kiev” sau liderul unei „bande de dependenți de droguri și neonaziști„.

În timp ce Zelensky și-a făcut selfie-uri vesele cu efervescentul său ministru al apărării, Putin s-a izolat din ce în ce mai mult, chiar și ministrul apărării, Serghei Shoigu, un prieten apropiat și partener de vacanță, fiind ținut la distanță, la celălalt capăt al mesei notorii de la Kremlin.

Evită Putin contactul fizic?

Putin a urcat pe scena unei lumi care nu-și dorește să fie în public. Am început să-i observăm grimasele, tonul vocii, gesticulările.

O ipoteză este că acțiunile lui „deplasate” în ce privește prevenția împotriva COVID-19, se datorează unei condiții patologice. Analistul politic Valery Solovei a susținut că președintele rus a fost tratat anterior de cancer în 2020, conform publicației The sun. El a continuat să sugereze că Putin suferă și de simptome ale bolii Parkinson, însă, această informație a fost dezmințită de Kremlin.

Negocierile de pace nu au dus la niciun rezultat, dar cele două părți au discutat despre coridoarele umanitare și au convenit să vorbească din nou.

Zelenski propune un dialog direct cu președintele rus

În timp ce se referea la masa lungă folosită de Putin în timpul unei întâlniri cu președintele francez Emmanuel Macron, liderul ucrainean a subliniat necesitatea ca cei doi lideri să discute.

Ce vreți de la noi? Plecați de pe pământul nostru. Nu vreți să plecați acum? Așezați-vă cu mine la masa negocierilor. Sunt disponibil”, a declarat dl Zelenski într-un interviu televizat.

Sunt vecinul tău. Nu trebuie să mă ții la o distanță de 30 de metri. Eu nu mușc. Sunt un om normal. Stai jos cu mine. Hai să discutăm. De ce ți-e frică?

Zelenski a declarat că Ucraina și Rusia ar putea găsi o cale de ieșire din război dacă Kremlinul ar trata Ucraina pe picior de egalitate și ar veni la discuții cu dorința de a negocia cu bună credință.