Te lepezi de Putin: Marine Le Pen a tipărit 1,2 milioane de broșuri în care dă mâna cu Putin, dar acum renunță la ele

source: hepta
  • Marine Le Pen, președinta Frontului Național, era mândră de broșura sa de campanie.
  • Aceasta și-a dat seama că o fotografie cu Vladimir Putin nu dădea bine în plină criză ucraineană.
  • După ce a tipărit 1,2 milioane de copii și-a dat seama că nu mai e o imagine care s-o ajute în alegeri, drept care, renunță la broșuri.

Marion Anne Perrine Le Pen, președinta Frontului Național, era mândră de broșura sa de campanie înainte de a-și da seama că o fotografie a candidatului de extremă dreapta cu Vladimir Putin nu dădea bine în plină criză ucraineană.

După ce a tipărit 1,2 milioane de copii ale unei broșuri de opt pagini în care dă mândră mâna cu Putin, Marine Le Pen și-a dat seama că nu mai e o imagine care s-o ajute în alegeri, așa cum spera, drept care renunță la broșuri, notează publicația Libération.

Rassemblement National (Adunarea Națională sau Frontul Național) este un partid politic francez înființat în anul 1972. Partidul este calificat ca unul de extremă dreaptă care folosește un stil ultranaționalist.

Putin asigură un nou mandat pentru Macron

Până la căderea bombelor și rachetelor rusești asupra Ucrainei săptămâna trecută, trei dintre candidații principali la alegerile prezidențiale franceze erau susținători entuziaști ai lui Vladimir Putin. Împreună, Éric Zemmour, Marine Le Pen și liderul stângii dure, Jean-Luc Mélenchon, dețineau peste 40% din voturile populare, notează UnHerd.

Când a organizat un summit de pace cu Emmanuel Macron chiar înainte de a-și trimite tancurile în Ucraina, Vladimir Putin l-a umilit pe președintele francez. Dar i-a făcut și o favoare nedorită: războiul din Ucraina a crescut șansele de realegere ale lui Emmanuel Macron în aprilie de la „destul de bune” la „aproape sigure„.

Cu toate acestea, poate aceasta e o lecție pentru noua dreaptă naționalistă. Ar putea începe să reconsidere și să regrete unii dintre zeii stranii pe care i-au venerat în ultimii ani. Vladimir Putin, un om corupt, violent, antidemocratic, care detestă valorile Occidentului, a fost recrutat ca un simbol pentru ultrapatriotism.