China oferă 15.000 de dolari în numerar sau o „recompensă spirituală” pentru ponturi privind securitatea națională

June 25, 2021, Beijing, China/ Sursă imagine: Hepta
  • China oferă cetățenilor săi recompense în bani de până la 15.000 de dolari pentru informații despre persoane care pun în pericol securitatea națională.
  • Informatorii de succes pot primi fie „recompense spirituale” sub formă de certificate, fie „recompense materiale” în numerar.
  • Informațiile trebuie să fie specifice cu privire la persoanele sau acțiunile implicate, iar informațiile trebuie să fie noi pentru autorități.

China oferă cetățenilor săi recompense în bani de până la 100.000 de yuani (15.000 de dolari) pentru informații despre persoane care pun în pericol securitatea națională, notează CNN. Acest lucru vine în contextul în care autoritățile intensifică o campanie de ani de zile pentru a elimina ceea ce consideră a fi amenințări tot mai mari din partea spionajului străin și a „forțelor ostile”.

Informatorii de succes pot primi fie „recompense spirituale” sub formă de certificate, fie „recompense materiale” în numerar, potrivit reglementărilor publicate luni de Ministerul Securității de Stat.

Recompensele în bani sunt clasificate în patru niveluri în funcție de valoarea pontului, de la mai puțin de 10.000 de yuani (1.500 de dolari) la peste 100.000 de yuani.
Informațiile trebuie să fie specifice cu privire la persoanele sau acțiunile implicate, iar informațiile trebuie să fie noi pentru autorități. Denunțurile pot fi făcute personal, online, prin poștă sau prin intermediul liniei telefonice de urgență a securității statului.

„Formularea măsurilor este favorabilă mobilizării depline a entuziasmului publicului larg pentru a sprijini și asista în activitatea de securitate națională, mobilizând pe scară largă inimile, moralul, înțelepciunea și forța poporului”, a declarat reprezentantul ministerului, potrivit cotidianului Legal Daily, citat de Reuters.