- Francezul Emmanuel Macron a fost ridiculizat îndelung pentru ședința foto din „camera de război inspirată de Zelenski”.
- Fotografiile președintelui francez arată un Macron cu un look neobișnuit.
- Aceasta nu este prima dată când Macron pare să se fi inspirat din alți lideri mondiali pentru ședințele sale foto.
Francezul Emmanuel Macron a fost ridiculizat îndelung pentru ședința foto „camera de război inspirată de Zelensky”.
Fotografiile președintelui francez îl creionează ușor nebărbierit, purtând un hanorac cu un logo militar și ridicând o sprânceană către fotograf.
Este un look neobișnuit pentru președintele francez, care este foarte rar fotografiat purtând altceva decât un costum închis bine croit și o cămașă albă impecabilă. Acest lucru a stârnit numeroase comentarii, mulți oameni remarcând faptul că Macron pare să încerce să imite aspectul președintelui ucrainean Volodomir Zelenski.
De unde se (mai) inspiră Macron
Dar, după cum arată aceste fotografii, nu este nici pe departe prima dată când Macron pare să se fi inspirat din alți lideri mondiali pentru ședințele sale foto.
Fie că este vorba de un cortegiu prezidențial sau de a juca un meci de fotbal de caritate, există nenumărate exemple în care acesta pare să împrumute din manualele de joc ale altor lideri mondiali pentru a-și crea propria imagine publică.
În timpul alegerilor prezidențiale franceze din 2017, Macron și-a sărbătorit victoria din primul tur de scrutin aruncându-și mâinile în aer în semnul „V pentru victorie”. Acest gest a fost făcut celebru de Sir Winston Churchill cu aproximativ 80 de ani mai devreme, notează Daily Mail.
La o vizită la Vatican în anul următor, președintele francez a fost surprins glumind cu Papa Francisc, într-un moment degajat care a amintit de audiența președintelui Obama, fotografiată pe scară largă, cu patru ani mai devreme.
În februarie, guvernul francez a publicat această fotografie a lui Macron (făcută de un fotograf oficial) după o conversație cu Putin. Fotografii de birou similare au fost folosite de-a lungul istoriei pentru a arăta latura „umană” a conducerii. În dreapta, John F. Kennedy în timpul unei conversații cu URSS în anii 1960.
Partenerii noștri