„Culoarea politică”: Candidata republicană la președinția Franței stropită cu pudră roșie în timpul unei audieri

source: https://images.seneweb.com/
  • Evenimentul s-a produs în cadrul unei audieri de miercuri dimineață la sediul Confederației întreprinderilor mici și mijlocii (CPME).
  • Candidata republicană Valérie Pécresse a fost atacată de un bărbat care a asistat la audiere.
  • În timp ce ieșea din incintă, bărbatul s-a apropiat de ea și a aruncat cu doi saci de praf roșu în ea, strigând „nu politicii neoliberale”.

În cadrul unei audieri de miercuri dimineață la sediul Confederației întreprinderilor mici și mijlocii (CPME) din La Défense, lângă Paris, candidata republicană Valérie Pécresse a fost atacată de un bărbat care a asistat la discuțiile cu cei aproximativ cincizeci de șefi de întreprinderi prezenți.

În timp ce ieșea din incintă însoțită de președintele CPME, François Asselin, acesta s-a apropiat de ea și a

Valérie Pécresse s-a oferit să vorbească cu activiștii, dar aceștia ar fi refuzat. „Nu merită”, a răspuns unul dintre activiști.

Canditată la prezindențiale

Valérie Pécresse Écouter este un politician francez care la 7 martie 2022 a fost declarată oficial candidat la președinție. Aceasta candidează de partea Partidului Republican „Les Républicains”, ea apără proiectul european și pledează pentru o Uniune Europeană „puternică”. Deși s-a declarat împotriva superiorității dreptului european asupra drepturilor naționale ale statelor membre, ea este în favoarea unei linii dure împotriva Regatului Unit după Brexit.

Valérie Pécresse, care candidează din partea partidului Les Républicains al lui Nicolas Sarkozy, a declarat la un miting în acest weekend că războiul din Ucraina a fost „un punct de cotitură” în campania prezidențială franceză, deoarece a permis „căderea măștilor” și a dezvăluit ceea ce ea a numit pozițiile geopolitice rușinoase ale candidaților rivali. Ea i-a criticat pe Zemmour, Le Pen și Mélenchon și i-a numit „discreditați”, notează The Guardian.