Cea mai populară pisică din Ucraina, salvată de faima ei

image source: https://kyivindependent.com/
  • Fanii lui Stepan, o pisică în vârstă de 13 ani din Ucraina, au fost îngrijorați de soarta felinei.
  • Cei peste 1 milion de urmăritori ai lui Stepan au respirat ușurați fiindcă felina se afla în siguranță în Franța.
  • Stepan este cel mai recent exemplu al modului în care influencerii din regiunile de conflict sunt capabili să apeleze la publicul lor pentru a scăpa de pericol.

Fanii lui Stepan, o pisică în vârstă de 13 ani, cu dungi negre și maro, stabilită în Kharkiv, Ucraina, au fost în tulburați de soarta felinei. Ei au verificat feed-urile Instagram și TikTok ale pisicii de când conturile au devenit tăcute pe 3 martie, în timp ce Rusia își continua invazia în Ucraina.
Miercuri, aproape două săptămâni mai târziu, cei peste 1 milion de urmăritori ai lui Stepan au respirat un suspin colectiv de ușurare. Era în siguranță și se afla în Franța.
Stepan este cel mai recent exemplu al modului în care influencerii din regiunile de conflict sunt capabili să apeleze la publicul lor pentru a scăpa de pericol.

Atunci când ai atât de mulți adepți, îi poți folosi ca rețea pentru a oferi ajutor, a găsi adăpost sau chiar a ajuta la găsirea unor rute de scăpare într-o zonă de război”, a declarat Mohamad Taufiq Morshidi, un fost colector de fonduri pentru Muslim Aid Malaysia, care a lucrat mult cu refugiații. „A avea o rețea online vă va ajuta să supraviețuiți în vremuri dificile”, declară acesta pentru The Washington Post.

Stepan, pisica internetului

Stepan este unul dintre cele mai cunoscute animale de companie din lume. El a adunat un număr mare de urmăritori pe Instagram și TikTok pentru expresiile sale nonșalante asemănătoare cu cele ale pisicii morocănoase (Grumpy Cat). Petrecerile lui Stepan, pe cont propriu, la domiciliu, au distrat milioane de oameni, inclusiv mulți urmăritori ai celebrităților. Vedete precum Britney Spears, Diane Kruger și Hailey Bieber au împărtășit fotografiile și videoclipurile lui Stepan.
După începerea războiului, contul lui Stepan a devenit inactiv. Urmăritorii s-au temut de ce e mai rău. Mulți au lăsat comentarii disperate, frenetice și chiar au lansat o vânătoare a pisicii în orașul său natal, fără succes.

Noroc de influencer

În momentul în care Stepan a fost înghesuit într-un tren spre granița cu Polonia împreună cu Anna și cei doi fii ai ei, la începutul acestei săptămâni, el avea o armată online pregătită să îl ajute. Anna și fiii ei au stat la coadă timp de nouă ore înainte de a trece în Polonia pe jos. Atunci a intervenit Asociația Mondială a Influencerilor și Bloggerilor.
Asociația Mondială a Influencerilor și Bloggerilor a fost înființată în 2019 ca o organizație globală menită să unească influencerii din întreaga lume.

Organizația a ajutat la transportarea faimosului motan și a familiei sale prin Polonia până la o casă sigură din Franța. A închiriat un apartament pentru Stepan și familia sa, în care să stea cât timp au nevoie.