Activiștii Greenpeace au proiectat fotografia lui Putin pe Turnurile Lukoil din Ploiești

sursă imagine: Greenpeace România
  • Activiștii de la Greenpeace România au proiectat o fotografie cu Putin pe turnul rafinăriei Lukoil.
  • Au fost proiectate și mesajele: „Stop Combustibili Fosili, Stop Putin! Stop combustibili fosili din Rusia!, Energie verde pentru pace.”
  • Aceștia au protestat pașnic în fața rafinăriei Lukoil și cer embargo imediat asupra importurilor de combustibili rusești.

Activiștii de la Greenpeace România au proiectat mesajele: „Stop Combustibili Fosili, Stop Putin! Stop combustibili fosili din Rusia!, Energie verde pentru pace”, pe turnul rafinăriei Lukoil, notează Greenpeace România. 

Organizația cere Uniunii Europene și Guvernului României să renunțe imediat la importurile de petrol, gaze și cărbune din Rusia. Aceștia au protestat pașnic în fața rafinăriei Lukoil și cer embargo imediat asupra importurilor de combustibili rusești.

Rusia este cel mai mare furnizor de combustibili fosili al Uniunii Europene. În 2021 țările europene au plătit până la 285 de milioane de dolari pe zi pentru petrolul rusesc.

Greenpeace: „Europa finanțează războiul lui Putin”

Expertul în Climă și Energie Greenpeace România, Vlad Cătună, a declarat: „Europa finanțează războiul lui Putin din Ucraina prin importul de combustibili fosili. Dacă vrem cu adevărat să îi ajutăm pe cei fugiți din calea războiului și să oprim masacrul din orașele ucrainene, atunci trebuie să renunțăm imediat la gazul, petrolul și cărbunele rusesc, indiferent de costurile economice pe care le implica o astfel de decizie. E vremea să fim cu adevărat onești și să răspundem la întrebarea  – Suntem dispuși să renunțăm la petrolul rusesc pentru a salva vieți omenești? Soluții există. Trebuie doar să ne asigurăm că autoritățile din România le și implementează. Este timpul ca liderii mondiali și instituțiile financiare să întrerupă toate legăturile cu companiile rusești de combustibili fosili și, prin urmare, să promoveze pacea și justiția climatică”, citat de Greenpeace.