Consumul de Omega-3 poate crește speranța de viață

Mănâncă sănătos ca să trăiești mai mult! Un nivel crescut de acizi grași Omega-3 în organism poate crește speranța de viață cu aproape cinci ani. Asta este concluzia unui studiu efectuat de cercetători spanioli.

Cristian Mărgărit este nutriționist și îți spune de ce este bine să consumi alimente care conțin Omega-3.

„Alimentația omului modern din păcate nu mai conține suficienți acizi grași de tip Omega-3, ceea ce influențeză la adulți, în primul rând, inflamația, aparatul cardiovascular, dar și sănătatea creierului. Inclusiv depresia poate să aibă drept cauză o lipsă de Omega-3″, spune Cristian Mărgărit.

Cele mai bogate alimente în Omega-3

Oamenii de știință au folosit date privind nivelurile de acizi grași din sânge de la aproximativ 2.250 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani. Nivelurile acizilor Omega-3 din sânge sunt un predictor la fel de bun al mortalității ca fumatul. Însă și gustul este important. Nu toată lumea consumă alimente în funcție de beneficiile lor.

Cele mai bogate alimente în Omega-3 sunt peștele oceanic și fructele de mare. Nutriționistul îți recomandă să le gătești la temperaturi cât mai mici. Însă dacă nu ești fan pește, poți consuma anumite nuci, semințele de in, de cânepă sau ouă.