USR îl acuză pe Cîțu că vrea să introducă „taxa pe filme online”

Guvernul Cîţu se pregăteşte să introducă o nouă taxă, respectiv taxa pe filme online, afirmă deputatul USR Claudiu Năsui.

Guvernul a promovat un proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii audiovizualului nr. 504/2002, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.39/2005 privind cinematografia, așa cum semnalează deputatul USR, Claudiu Năsui. Proiectul prevede o taxă de 4% asupra tuturor platformelor de filme şi seriale şi încă o taxă de 3% din preţul filmelor descărcate contra cost.

«Nu vom introduce taxe noi», ne zicea acelaşi politician care ne zicea şi «PNL nu va negocia cu cel mai mare duşman al poporului român. A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român» sau «Votează PNL ca să scapi de PSD». O să ne spună guvernul că este vorba de o obligaţie impusă de o directivă europeană. E fals. Am verificat. Ca de obicei, directiva doar oferă posibilitatea aplicării unei taxe, iar conducătorii noştri aleg să ne-o impună. Cum se aplică directiva în restul Europei? În peste 10 ţări nu există taxa asta. În alte ţări, precum Portugalia, Polonia sau Spania, taxa este de 1% sau 1.5%. Cumva, guvernul nostru care îşi zice în mod mincinos «liberal» consideră că pentru România este mai potrivită o taxă de 4 ori mai mare”, declară Claudiu Năsui.

Deputatul USR afirmă că banii pentru această taxă vor veni tot de la clienţii care plătesc.

Şi ghiciţi unde se duc? Fix la celebrul şi netransparentul Fond Cinematografic al Centrului Naţional de Cinematografie. Cel din vizorul DNA pentru fraude de milioane de euro. Din păcate, asta înţeleg politrucii din România prin «liberalism»: un stat tot mai mare din munca unui român tot mai sărăcit”, conchide Năsui.