Cum să folosești eficient inteligența artificială? Sfaturile unui inginer A.I.

  • Inginerul Anna Bernstein oferă sfaturi cititorilor pentru utilizarea eficientă a inteligenței artificiale.
  • Anna se ocupă cu instruirea și perfecționarea platformelor bazate pe inteligență artificială.
  • Perseverența și atenția sunt necesare pentru a obține răspunsurile dorite de la inteligența artificială.

Anna Bernstein este inginer pentru o companie care dezvoltă instrumente bazate pe inteligență artificială. Într-un interviu cu Business Insider, aceasta a oferit sfaturi pentru a îmbunătăți experiența de utilizare a oamenilor. 

Platformele bazate pe inteligență artificială, precum Chat GPT, reprezintă instrumente dedicate divertismentului pentru majoritatea oamenilor. Pentru Anna Bernstein, A.I.-ul reprezintă activitatea zilnică de la locul său de muncă. Din 2021, Anna Bernstein are funcția de inginer pentru Copy.ai. Situată în New York, compania construiește instrumente ce au la bază inteligență artificială, pentru a genera conținut dedicat blog-urilor, mail-urilor și postărilor pentru rețelele sociale. Sarcina principală a Annei este să scrie instrucțiuni pentru a antrena platforma să genereze răspunsuri precise, cât mai relevante.

Care sunt sfaturile unui specialist în inteligență artificială

Anna Bernstein îți sugerează să utilizezi cât mai multe sinonime atunci când dai instrucțiuni inteligenței artificiale. Formularea atentă și eficientă a unor cerințe reprezintă cheia utilizării acestor platforme.

Pentru a folosi inteligența artificială, este ideal să ai cerințe clare și bine structurate, care să genereze răspunsuri relevante. Poți solicita platformei să îți redacteze un text pe baza unor informații pe care tu deja le deții. Îi poți specifica chiar și o structură pe care să o urmeze, precum o poezie, un e-mail sau o piesă de teatru.

Dacă instrucțiunile transmise către platforma A.I. sunt clare, atunci răspunsurile obținute vor fi relevante. Chiar dacă nu primești răspunsul dorit de la prima solicitare, important este să nu renunți. Anna sugerează să reformulezi cât mai eficient instrucțiunile pe care le transmiți și să fii atent la verbele utilizate, pentru a obține rezultatele dorite.