Prima platformă de fitness bazată pe inteligența artificială

Poți face sport de oriunde, trebuie doar să ai voință. De la această idee a pornit și Hyper-human, prima
platformă de fitness bazată pe inteligența artificială. Antrenori din întreaga lume își pun la bătaie programele personalizate. Iar conceptul a primit deja finanțare de peste jumătate de milion de euro. Ne-a povestit mai multe Bogdan Predușcă, CEO Hyperhuman.

„Având în spate și înțelegând ce se întâmplă în conținut am creat un AI care înțelege ce se intâmplă in conținutul pe care l-ai produs, vedem feedback-ul și cine îl consumă, ce feedback îți dau clienții tăi direcți la care a ajuns conținutul, vedem ce feedback au, ce rating au, cum se comportă corpul si reacționează corpul. Și putem să facem un ranking system și să ne dăm seama care e conținutul cel mai potrivit pentru un utilizator nou care are un profil similar cu altcineva din platforma noastră”, a declarat Bogdan Predușcă.

Platforma a fost pusă la punct de 3 antreprenori și are deja clienți în Australia, Noua Zeelandă, Marea Britanie şi SUA. Ei speră că va fi extinsă în puțin timp la nivel global, pentru că este ușor de folosit și complet gratuită. În plus, videoclipurile trainerilor sunt monetizate. Aceștia pot crea programe personalizate pentru clienții lor, pe care le pot accesa oameni din toată lumea.

Flavius, antrenor de fitness, se povestește: „Ca antrenor, am clienți și dimineața si seara, iar la prânz lucrez online, creez antrenamentele și le trimit oamenilor cu care lucrez online. Am o clientă din Belgia, o clientă din Bacău, am pe cineva care acum este în Jamaica. Deci poți să lucrezi cu diferiți oameni din colțurile lumii. Odată ca trainer încep cu o incălzire, îmi selectez filtrul de incălzire și am toate exercițiile care sunt încadrate în categoria de încălzire. Selectez exercițiile pe care mi le doresc, le bag în antrenament și de aici începe magia.”