Simona Halep nu se mai teme de COVID-19: „Mă simt protejată”

Simona Halep, fost lider WTA, spune că nu se mai teme de coronavirus după ce a fost vaccinată. Sportiva din Constanța a dezvăluit că se simte „protejată” după ce a primit vaccinul împotriva coronavirusului, în februarie.

Jucătoarea de 29 de ani a fost depistată pozitiv în octombrie anul trecut, iar ATP și WTA au recomandat jucătorilor să se vaccineze, dar nu este obligatoriu.

Halep a făcut apel la alte persoane din sport să se vaccineze pentru a permite tenisului să reducă restricțiile de sănătate și siguranță, notează Sky Sports.

Halep, care va împlini 30 de ani luna viitoare, nu a călătorit la New York anul trecut, în septembrie, pentru US Open şi turneul de la Cincinnati (găzduit de Big Apple în 2020) din cauza pandemiei, însă în octombrie a fost testată pozitiv la coronavirus, iar în februarie s-a vaccinat.

„Nu mi-e teamă, deoarece m-am vaccinat. Mă simt protejată, sunt atentă, port masca atunci când sunt mulţi oameni în jurul meu”, le-a declarat Halep reporterilor după victoria de marţi de la Cincinnati, 6-4, 3-6, 6-1, cu poloneza Magda Linette, în primul tur.