Meciurile de la EURO de pe Arena Națională s-ar putea disputa cu spectatori în tribune. Ministrul Eduard Novak anunță condițiile

  • Meciurile de pe Arena Națională de la Campionatul European s-ar putea disputa cu spectatori
  • 12.000 de fani ar putea avea acces în tribune
  • EURO 2020 are loc în perioada 11 iunie – 11 iulie, iar Bucureștiul găzduiește 4 partide

Meciurile de la Campionatul European de fotbal găzduite de București s-ar putea disputa cu spectatori în tribune, a anunțat Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului.

Cele 4 partide de pe Arena Națională ar urma să aibă în tribune 12.000 – 13.000 de fani, adică 25% din capacitate.

„Cam 12.000 – 13.000 vor fi prezenți pe Arena Națională. Noi la asta lucrăm, suntem optimiști că se va putea. Euro e cel mai important eveniment care s-a desfășurat vreodată în România, în sport.

Am mers pe acest scenariu, cu mai multe procente, dar în cel mai rău caz probabil vorbim de doar 10%. Sunt convins că FRF are capacitatea să organizeze totul bine, nu vor fi probleme, spectatorii vor fi în zone sigure, fără a interacționa unul cu altul”, a spus Eduard Novak, la Digi24.

Totuși, ministrul a vorbit și despre scenariul pesimist, în care fanii nu vor fi prezenți în tribune.

„În cel mai pesimist scenariu nu vom avea spectatori, dar noi o să facem tot ce putem. Am văzut deschidere din partea domnului Arafat, își dorește și el. Prin luna mai vom ști sigur, pentru că pandemia nu are o evoluție care să se schimbe de pe o zi pe alta”, a mai spus Novak.

Meciurile de la EURO de pe Arena Națională s-ar putea disputa cu spectatori în tribune. Ministrul Eduard Novak anunță condițiile

Meciurile de pe Arena Națională
14 iunie – Austria – Macedonia de Nord
18 iunie – Ucraina – Macedonia de Nord
22 iunie – Ucraina – Austria
29 iunie – un meci din optimile de finală