Twitter este pe punctul de a accepta oferta inițială de 44 de miliarde de dolari a lui Musk

FILED - 22 March 2022, Brandenburg, Gruenheide: Elon Musk, Tesla CEO, attends the opening of the Tesla factory Berlin Brandenburg. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild POOL/dpa

Twitter este pe cale să ajungă la un acord de vânzare către Elon Musk pentru aproximativ 44 de miliarde de dolari în numerar, notează Reuters. Acesta e prețul pe care directorul executiv al Tesla l-a numit „cea mai bună și finală” ofertă a sa pentru compania de social media, au declarat persoane familiarizate cu acest subiect.

Este întotdeauna posibil ca tranzacția să se prăbușească în ultimul moment. Musk, cea mai bogată persoană din lume, potrivit unei numărători realizate de Forbes, negociază cumpărarea Twitter în nume personal, iar Tesla nu este implicată în tranzacție.

Tranzacția Twitter

Twitter nu a reușit să obțină până în prezent o prevedere de tip „go-shop” în cadrul acordului cu Musk, care i-ar permite să solicite alte oferte odată ce acordul este semnat, au precizat sursele. Totuși, compania ar putea accepta o ofertă de la o altă parte plătind lui Musk o taxă de despărțire, au adăugat sursele.

Acțiunile Twitter au crescut luni cu 4,5% în tranzacțiile de dinaintea pieței din New York, la 51,15 dolari.

Musk a declarat că Twitter trebuie să fie privatizat pentru a se dezvolta și a deveni o platformă autentică pentru libertatea de exprimare.

Exit mobile version