Tot mai multe școli adoptă săptămâna de 4 zile. Pentru părinți, provocarea este ziua 5

  • Districtele invocă economia și avantajele pentru recrutarea de cadre didactice.
  • Însă pentru părinți, săptămâna de școală de 4 zile vine cu complicații și costurile suplimentare.
  • În timp ce sondajele arată că părinții sunt în general de acord, sprijinul scade în rândul celor care au copii mai mici.

Sute de sisteme școlare din SUA au adoptat săptămâna de patru zile în ultimii ani, mai ales în zonele rurale și vestice ale țării. Districtele invocă economia și avantajele pentru recrutarea de cadre didactice, deși unii au pus la îndoială efectele asupra elevilor care au pierdut deja o parte importantă din informație în timpul pandemiei, scrie AP.

Însă pentru părinți, săptămâna de școală de 4 zile vine cu complicații și costurile suplimentare. Părinții caută soluții pentru ziua liberă a copiilor. În timp ce sondajele arată că părinții sunt în general de acord, sprijinul scade în rândul celor care au copii mai mici.

La fel ca mai mulți elevi din SUA, copiii familiei Pruente au un program școlar de patru zile, o schimbare instituită în această toamnă de districtul din Independence, Missouri.

Mama lor, Brandi Pruente, care predă franceza într-un district vecin din suburbia Kansas City, are dificultăți din această cauză. Lucrează cinci zile pe săptămână și încearcă să găsească activități pentru cei mici în ziua liberă, dar și pe cineva cu care să lase.