Rușii au jefuit utilaje agricole de 5 milioane de dolari din Ucraina pentru a descoperi că au fost dezactivate de la distanță

  • Trupele rusești din orașul ucrainean Melitopol au furat toate echipamentele de la o reprezentanță de echipamente agricole.
  • Aceștia le-au trimis în Cecenia, potrivit unui om de afaceri ucrainean din zonă.
  • Echipamentele nu au putut fi utilizate deoarece au fost dezactivate de la distanță.

Trupele rusești din orașul ucrainean Melitopol au furat toate echipamentele de la o reprezentanță de echipamente agricole. Aceștia le-au trimis în Cecenia, potrivit unui om de afaceri ucrainean din zonă, relatează CNN. Echipamentele nu au putut fi utilizate deoarece au fost dezactivate de la distanță.

În ultimele câteva săptămâni, au existat tot mai multe rapoarte despre trupele rusești care au furat echipamente agricole, cereale și materiale de construcții. CNN a fost informat că echipamentele au fost sustrase de la o reprezentanța Agrotek din Melitopol, care a fost ocupată de forțele rusești de la începutul lunii martie. În total, este evaluat la aproape 5 milioane de dolari. Numai combine de recoltat valorează 300.000 de dolari fiecare.

Cea mai mare parte dintre utilaje au fost duse spre Cecenia, la peste 700 de mile distanță. Datorită tehnologiei utilajelor, care sunt echipate cu GPS, a fost posibilă urmărirea deplasării lor. Ultima dată a fost urmărit până în satul Zakhan Yurt din Cecenia.

Utilajele agricole au fost dezactivate

Echipamentele transportate în Cecenia, printre care se numărau și combine de recoltat – pot fi, de asemenea, controlate de la distanță.

Când invadatorii au condus combine furate în Cecenia, și-au dat seama că nu le puteau nici măcar porni, deoarece combinele erau blocate de la distanță”, a declarat persoana de contact pentru CNN.

Alte surse din regiunea Melitopol spun că furturile comise de unitățile militare rusești s-au extins la grânele ținute în silozuri, într-o regiune care produce sute de mii de tone de recolte pe an.

Săptămâna trecută, primarul din Melitopol a postat o înregistrare video care arată un convoi de camioane care pleacă din Melitopol, presupus a fi încărcat cu cereale.