Primul oraș din lume unde consumul de carne este interzis prin lege

Cunoscut ca fiind unul dintre cele mai sacre orașe din lume, Varanasi, capitala spirituală a Indiei, atrage turiștii pe măsură ce se transformă într-un paradis vegetarian.

Potrivit BBC, din ce în ce mai mulți bucătari se inspiră din moștenirea culinară a orașului, recreând aromele acestuia în restaurantele lor.

În India, o țară care este 80% hindusă și 20% vegetariană, opțiunile fără carne sunt omniprezente. Dar ceea ce face ca bucătăria vegetariană din Varanasi să fie atât de interesantă este faptul că specialitățile sattvice și vegetariene sunt influențate de spiritualitate.

Lanțul britanic explică faptul că un meniu sattvic se bazează pe principiile ayurvedice și aderă la cele mai stricte standarde de vegetarianism prescrise de Sanatana dharma, o formă absolută de hinduism.

Astfel, interzice folosirea cepei și a usturoiului la gătit, despre care se crede că sporesc furia, agresivitatea și anxietatea.

Consumul de carne este total de neconceput. A rămâne sattvic este o prioritate. pentru cei care doresc să obțină mântuirea, deoarece ei cred cu tărie că sufletele ar suferi la fel ca animalele care au murit pentru a deveni hrană.

În plus, carnea, ceapa și usturoiul „exacerbează tendințele tamasice (opusul celor sattvice), ceea ce face dificilă concentrarea și exercitarea unei bune judecăți”, a explicat Abhishek Shukla, un shastri (preot) în celebrul templu Kashi Vishwanath din Varanasi.

În orașul indian, multe restaurante serveau carne pentru a satisface preferințele turiștilor occidentali și ale pelerinilor hinduși non-vegetarieni. Totul s-a schimbat în 2019, când guvernul hindus-naționalist BJP a interzis vânzarea și consumul de carne pe o rază de 250 de metri în jurul tuturor templelor și siturilor de patrimoniu din Varanasi.

Măsura a încurajat restaurantele să înceapă să prezinte rețete locale vegetariene și sattvice transmise de generații întregi.