Polițiștii britanici conduc „mașini curcubeu”, pentru a proteja comunitatea LGBT

Poliția britanică înlocuiește mașinile de patrulare cu „hate crime cars”, « mașinile împotriva urii » pentru a încuraja oamenii să raporteze incidente precum comentariile negative de pe rețelele sociale, informează The Telegraph.

Directorul adjunct al poliției, Julie Cooke, spune că mașinile de poliție vopsite în culorile curcubeului fac acum parte din flota de vehicule și vor fi conduse zilnic de ofițeri.

Criticii spun că poliția ar trebui să se concentreze pe probleme „reale”, cum ar fi crimele și violurile.

Cooke, șefa Consiliului Național al Șefilor Poliției (NPCC) pe probleme LGBT, explică într-un videoclip postat pe Instagram de ce poliția are vehicule curcubeu.

Cooke, care lucrează la poliția din Cheshire, afirmă că „mașinile patrulează cu scopul de a arăta comunității că vrem să fiți reprezentați… Suntem acolo pentru a da încredere comunitatii LGBT+, dar și altor grupuri subreprezentate”.

„Costul este minim, dar impactul este uriaș”, menționează ea.

Numărul infracțiunilor de ură rasială s-a dublat în ultimii ani, acuzațiile de ură transgender înregistrând cea mai mare creștere.

„De la criminalitatea polițienească la gândurile poliției”

Harry Miller, fost ofițer de poliție și fondator al asociației Fair Cop, declară: „Nu vedem polițiștii circulând cu mașini speciale împotriva crimelor cu cuțitul, chiar dacă numărul înjunghierilor din Londra este îngrozitor.”

„Problema este că, atunci cand vedeți politia cu o mașină curcubeu, știți că sunt agenți care se ocupa de unele probleme foarte controversate. Nu mai vedeți o mașină de poliție sau un ofițer de poliție care este acolo pentru a sprijini pe toată lumea, cu toate convingerile politice, fără teamă sau fără să facă o favoare.”

„Și-au legat literalmente culorile de catarg, și-au vopsit mașinile după înclinațiile lor politice. Pun curcubee pe mașini când avem cifre care arată că doar șapte la sută din infracțiunile violente se încheie cu urmărire penală.”

„Au trecut de la criminalitatea polițienească la gândurile și cuvintele poliției, pentru că este mai ușor.”