Papa Francisc a mers astăzi la Ambasada Rusiei transmisându-și îngrijorarea cu privire la invazia Rusiei în Ucraina

Pope Francis Foto: Profimedia
  • Papa Francisc a mers astăzi, 25 februarie, la ambasada Rusiei din Roma.
  • Acesta i-a transmis ambasadorului Moscovei îngrijorarea sa cu privire la invazia Rusiei în Ucraina.
  • Se crede că a fost pentru prima dată când un papă a mers la o ambasadă pentru a vorbi cu un ambasador într-o perioadă de conflict.

Papa Francisc a mers astăzi, 25 februarie, la ambasada Rusiei de la Roma pentru a-i transmite ambasadorului Moscovei îngrijorarea sa cu privire la invazia Rusiei în Ucraina, într-o abatere fără precedent de la protocolul diplomatic.

Se crede că a fost pentru prima dată când un papă a mers la o ambasadă pentru a vorbi cu un ambasador într-o perioadă de conflict, transmite Reuters. De obicei, trimișii străini sunt convocați de secretarul de stat al Vaticanului sau se întâlnesc cu papa în Palatul Apostolic.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a declarat că Papa a petrecut aproximativ 30 de minute la ambasadă, care se află în apropiere de Vatican.

Papa Francis și-a transmis îngrijorarea

„S-a dus pentru a-și exprima îngrijorarea cu privire la război”, a declarat Bruni pentru Reuters. Bruni nu a dorit să comenteze un raport potrivit căruia papa, în vârstă de 85 de ani, ar fi oferit medierea Vaticanului.

Într-o declarație de joi, secretarul de stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin, a declarat că Sfântul Scaun speră ca cei care țin în mâinile lor destinul lumii să aibă o „licărire de conștiință„.

Liderii mondiali l-au acuzat pe președintele rus Vladimir Putin de o încălcare flagrantă a dreptului internațional prin lansarea celui mai mare atac al unui stat împotriva altuia în Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.