Medicii au transplantat o ureche imprimată 3D

Sursă imagine: The New York Times
  • O companie de biotehnologie a declarat că a folosit pentru prima dată imprimarea 3D pentru a fabrica o parte a corpului cu propriile celule ale unui pacient.
  • Aceștia au creat o ureche 3D fin propriile celule ale pacientului.
  • Pacientul care a primit urechea 3D este o femeie în vârstă de 20 de ani care s-a născut cu urechea dreaptă mică și diformă.

3DBio Therapeutics, o companie de biotehnologie din Queens, a declarat că a folosit pentru prima dată imprimarea 3D pentru a fabrica o parte a corpului cu propriile celule ale unui pacient, notează New York Times. Aceștia au creat o ureche 3D fin propriile celule ale pacientului.

Pacientul care a primit urechea 3D este o femeie în vârstă de 20 de ani care s-a născut cu urechea dreaptă mică și diformă. Experții independenți au declarat că transplantul, parte a primului test clinic al unei aplicații medicale de succes a acestei tehnologii, reprezintă un progres uimitor în domeniul ingineriei tisulare.

Noua ureche a fost imprimată într-o formă care se potrivește cu precizie cu urechea stângă a femeii, potrivit 3DBio Therapeutics, o companie de medicină regenerativă cu sediul în Queens. Noua ureche, transplantată în luna martie, va continua să regenereze țesutul cartilaginos, dându-i aspectul și senzația unei urechi naturale, a precizat compania.

Rezultatele operației de reconstrucție a femeii au fost anunțate de 3DBio într-un comunicat de presă. Invocând preocupări legate de proprietate, compania nu a dezvăluit public detaliile tehnice ale procesului, ceea ce face mai dificilă evaluarea acestuia de către experți externi. Compania a precizat că autoritățile federale de reglementare au revizuit proiectul studiului și au stabilit standarde stricte de fabricație și că datele vor fi publicate într-o revistă medicală atunci când studiul va fi finalizat.