Mărțișoarele te caută deja la MȚR

  • Târgul Mărțișorului are loc la Muzeul Național al Țăranului Român până joi, 29 februarie 2024
  • Principalii participanți la târg sunt meșteșugari, artiști și studenți dar și gospodari cu produse alimentare
  • Prețul biletului de intrare la târg este pentru adulți 12 lei

Debutul primăverii îți oferă un eveniment tradițional la Muzeul Național al Țăranului Român. Târgul de la Muzeul Național al Țăranului Român te invită ”să mărțișorești” până joi, 29 februarie 2024, între orele 10.00 și 18.00. Târgul Mărțișorului a reprezentat, de-a lungul timpului, o referință culturală pentru publicul larg, bucureștean și nu numai, arată organizatorii manifestării.

Evenimentul promovează și recontextualizează sărbătorirea unui obicei care în ultimul secol a primit o serie de transformări, predominant în spațiul urban. Încurajând creativitatea artistică și meșteșugul capabil să fie reînnoit cu particularități menite să comunice prin expresivitate, imaginație și simț al umorului semnificațiile mai vechi sau mai noi ale obiceiului, târgul aduce în atenția publicului o ofertă bogată prin unicitatea, creativitatea și diversitatea mărțișoarelor.

Participanții invitați sunt meșteșugari, artiști și studenți. Ei folosesc ca sursă de inspirație lumea și mitologia țărănească ori imaginează noi forme ale creativității urbane: de la obiectul manufacturat și reciclat care folosește materiile naturale devenite clasice, la amprenta unui design contemporan, banda desenată sau personaje și semne din mitologia urbană, imaginate pe o multitudine de materii neconvenționale. Alături de ei, se numără, ca în fiecare an, școli, fundații, asociații, organizații care desfășoară acțiuni cu caracter umanitar pentru copii și sprijin pentru categoriile defavorizate, arată un comunicat.

Manifestarea MȚR îți promite și întâlniri ”cu cei mai harnici gospodari și vom degusta cele mai bune preparate de casă, turtă dulce, prăjituri, dulcețuri, sărățele și ceaiuri de leac”.

Prețul biletului de intrare la târg este pentru adulți 12 lei, pentru pensionari este 6 lei iar pentru elevi și studenți, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, ca și pentru persoanele adulte cu handicap mediu sau ușor, 3 lei.