Începe cel mai mare proiect pilot din lume privind săptămâna de lucru de patru zile

Studio shot of young woman working in office covered with adhesive notes

Mii de lucrători din Marea Britanie au început de luni, 6 iunie, o săptămână de lucru de patru zile, fără reducerea salariului, în cadrul celui mai mare proiect de acest gen. Proiectul o să se defășoare timp de șase luni.

La acest proiect pilot participă 3 300 de lucrători din 70 de companii, de la furnizori de servicii financiare la un restaurant.
În timpul programului, lucrătorii primesc 100% din salariu pentru a lucra doar 80% din săptămâna lor obișnuită, în schimbul promisiunii de a menține 100% din productivitatea lor.
Programul este derulat de organizația non-profit 4 Day Week Global, de grupul de reflecție Autonomy și de campania 4 Day Week UK, în parteneriat cu cercetători de la Universitatea Cambridge, Universitatea Oxford și Boston College.

Sienna O’Rourke, brand manager la Pressure Drop Brewing, o fabrică de bere independentă din Londra, a declarat pentru CNN Business că cel mai mare obiectiv al companiei a fost îmbunătățirea sănătății mentale și a bunăstării angajaților săi.
„Pandemia [ne-a] făcut să ne gândim foarte mult la muncă și la modul în care oamenii își organizează viața”, a spus ea. „Facem acest lucru pentru a îmbunătăți viețile angajaților noștri și pentru a fi parte a unei schimbări progresive în lume”.

Exit mobile version