Emmanuel Macron va vizita România săptămâna viitoare

Președintele Franței, Emmanuel Macron, îl salută pe președintele României, Klaus Werner Iohannis (stânga), la Palatul Versailles, lângă Paris, la 10 martie 2022/ Sursă imagine: Hepta
  • Președintele Franței, Emmanuel Macron, va veni săptămâna viitoare în România, potrivit Mediafax.
  • În această vizită se va întâlni cu militarii francezi aflați în țara noastră, dar și cu președintele României, Klaus Iohannis.
  • Președintele Macron va sosi miercuri, 15 iunie, în România, urmând să viziteze baza militară de la Cincu.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, va veni săptămâna viitoare în România, potrivit unor surse politice consultate de Mediafax. În această vizită se va întâlni cu militarii francezi aflați în țara noastră, dar și cu președintele României, Klaus Iohannis.

Președintele Macron va sosi miercuri, 15 iunie, în România, urmând să viziteze baza militară de la Cincu, unde sunt staționați soldați francezi.

Aceasta este cea de-a treia vizită în România a președintelui Franței, prima de când Macron a fost reales în funcție, la 24 aprilie.

În România, Macron se va întâlni și cu președintele Klaus Iohannis. Vizita are loc la câteva zile de la Summitul București 9, care va avea loc vineri, și anterior Summitului NATO de la Madrid, programat în perioada 28-30 iunie.