Elon Musk, dat în judecată pentru postările de pe Twitter. Mesajele sale ar fi dus la pierderi de miliarde pentru Tesla

Secretul murdar al companiei Tesla: De unde provine profitul uriaș Sursa Foto: DPA Images / Britta Pedersen
  • Elon Musk este dat în judecată pentru postările de pe Twitter, fiind acuzat că mesajele sale au dus la pierderi de miliarde pentru Tesla.
  • Miliardarul american Elon Musk este CEO-ul companiei Tesla.
  • Musk a fost dat în judecată de un investitor Tesla.

Un investitor Tesla l-a dat în judecată pe miliardarul Elon Musk, pe motiv că a încălcat un acord din 2018, cu Comisia americană pentru bursă şi valori imobiliare (SEC), din cauza felului în care postează pe Twitter, notează Reuters.

Astfel, Elon Musk, CEO-ul Tesla, este acuzat că postările sale de pe Twitter au dus la pierderi de miliarde de dolari pentru acționarii companiei. Reclamantul, Chase Gharrity, a înaintat o plângere în acest an care conține mai multe postări pe Twitter ale lui Musk. Plângerea a fost prezentată tribunalului din Delaware, iar aceasta conține tweet-urile „necontrolate” ale lui Elon Musk şi nerespectarea acordului cu Comisia americană pentru bursă şi valori imobiliare a însemnat pierderi de ordinul miliardelor de dolari pentru acţionarii Tesla.

Compania Tesla, evaluată recent la peste 600 de miliarde de dolari

Tesla și SEC au parafat un acord, în urma unui tweet al lui Musk, din 2018, când miliardarul a scris că ar avea „finanţare asigurată” pentru a retrage Tesla de pe piaţa bursei, într-o tranzacţie de 72 de miliarde de dolari. Însă, cazul nu a primit niciun răspuns până acum.

Potrivit sursei citate, în realitate, CEO-ul Tesla nu avea parte de vreo finanțare. La acea vreme, Musk și Tesla au achitat amenzi civile în valoare de 20 de milioane de dolari „de căciulă”. În consecință, avocații Tesla și-au asumat responsabilitatea de a verifica în avans tweet-urile lui Elon Musk.

Un tweet al lui Musk, postat pe 1 mai 2020, în care a scris că preţul acţiunilor Tesla este „prea mare”, figurează, la rându-i, în plângerea înaintată de Chase Gharrity.

Tocmai din această cauză, compania Tesla a pierdut subit peste 13 miliarde de dolari. Însă, în prezent, compania lui Musk a fost evaluată la peste 600 de miliarde de dolari.