De ce mâncarea din aeroport este atât de scumpă

Există curse low-cost cu mult mai ieftine decând un sandwich în aeroport! Dacă ai călătorit cu avionul măcar o singură dată, știi deja că restaurantele din aeroporturi sunt locul unde visele culinare și banii de călătorie mor.

Indignarea vine de multe ori nu neapărat din cauza prețului (mult prea mare) ci din cauza calității alimentelor. Fiindcă perioada de concedii bate la ușă, publicația Traveller a încercat să explice prețurile exorbitante ale mâncării din aeroport.

Călătorii nu sunt știu care sunt prețurile obișnuite în acea țară

În apărarea unităților aeroportuare – și după mediul comercial apocaliptic din ultimii doi ani, acestea merită o apărare – prețurile mai mari sunt doar realitatea dură a coliziunii dintre economie și comportamentul uman în zonele de alimentație publică și de băutură din aeroporturi: un public complet captiv (și adesea plictisit).

Ai fost șocat să dai 50 de lei pe o gustare în Otopeni, dar cei 20 de euro dintr-o țară europeană au părut un chilipir pentru un sandwich? Străinii nu sunt mereu în măsură să pună la îndoială valoarea reală a mesei lor, cu atât mai puțin să meargă în altă parte.

Chiriile mari din aeroport

Companiile plătesc chirii peste medie, deoarece știu (în ciuda ultimilor doi ani) că vor avea un flux aproape constant de oameni care vor trece pe lângă chioșcul, cafeneaua sau barul lor.

Comoditatea călătorilor

Ați ieșit vreodată din terminal și v-ați târât bagajele timp de 20 de minute pe lângă curțile de închiriere de mașini și spațiile de parcare pentru plimbare doar pentru a economisi 2 dolari pe o bere? Nu.

Bineînțeles că proprietarii orientați spre profit vor cere mai mult, atunci când călătorii obosiți nu au unde să se ducă. Unii concurează între ei, dar asta nu se compară cu lumea exterioară, unde ai mult mai multă libertate de alegere.

Libertatea de alegere pe care o ai, desigur, este să te lipsești de ea timp de câteva ore. Să ai mai puțină mâncare în gură și mai mulți bani în portofel pentru destinația care te așteaptă.

Exit mobile version