Cum e definit bărbatul modern? Bogdan Morar: „S-a schimbat definiția masculinității. Astăzi, asistăm la o schimbare profundă a rolurilor de gen.”

  • Bărbatul model e cel care oferă conexiune emoțională, aparținere, siguranță, noutate și mister.
  • Așteptăm de la o singură persoană ceea ce înainte primeam de la o întreagă comunitate,
  • Astăzi asistăm la o schimbare profundă a rolurilor de gen și găsim masculinitatea într-un peisaj mai fluid și expansiv.

Astazi ai așteptări colosale de la dragoste. Vrei să ai parte de apropiere si conexiune și, în același timp, vrei noutate si mister de la bărbatul de lângă tine. Bărbatul modern e cu totul diferit de bărbatul tradițional.

„Bărbatul model e cel care oferă conexiune emoțională, aparținere, siguranță, noutate și mister. E un set de nevoi contradictorii care pun multă presiune pe relație, însă e o realitate, cu toții căutăm asta. Așteptăm de la o singură persoană ceea ce înainte primeam de la o întreagă comunitate. E un model masculin greu de atins”, a explicat Bogdan Morar la Aleph News.

Cum e definit bărbatul modern?

„S-a schimbat definiția masculinității. Astăzi, asistăm la o schimbare profundă a rolurilor de gen și găsim masculinitatea într-un peisaj mai fluid și expansiv. Nu o mai definim exclusiv prin putere și stoicism, ci prin vulnerabilitate și profunzime emoțională. E fix acea disponibilitate emoțională pe care o căutăm cu interes în partenerii de relație. Acea inteligență emoțională, dar și erotica, adică abilitatea de a ne putea conecta emoțional, dar și de a ne putea juca cu distanța și misterul pentru a ține pasiunea vie. Bărbatul modern e mai emoțional, se implică mult mai mult în viața de cuplu, participă la creșterea copiilor și își asumă responsabilități domestice – arii care înainte erau exclusive femeilor. Iar asta e o schimbare binevenită față de modelul clasic, tradițional al masculinității”, a adăugat Bogdan Morar.