Credința în victorie: 93% dintre ucraineni cred că vor câștiga războiul

image source: hepta
  • Un sondaj arată viziunea ucrainenilor legată de finalizarea războiului.
  • Credința în victorie rămâne la cel mai înalt nivel: 93% dintre respondenți consideră că Ucraina va câștiga războiul.
  • Cohorta a fost reprezentată de populația Ucrainei în vârstă de 18 ani din toate regiunile, cu excepția teritoriilor ocupate temporar din Crimeea și Donbass.

Un sondaj arată viziunea ucrainenilor legată de finalizarea războiului. Conform rezultatelor unui sondaj realizat de Rating Sociological Group (Grupul sociologic de Rating) la 18 martie, 77% dintre respondenți consideră că lucrurile din Ucraina merg în direcția cea bună.

Cohorta a fost reprezentată de populația Ucrainei în vârstă de 18 ani dn toate regiunile, cu excepția teritoriilor ocupate temporar din Crimeea și Donbass. Sondajul a fost aplicat unui eșantion de 1000 de persoane. Metoda sondajului a folosit: CATI (interviuri telefonice asistate de calculator – interviuri telefonice folosind un computer).

Credința în victorie rămâne la cel mai înalt nivel: 93% dintre respondenți consideră că Ucraina va câștiga războiul pornit de Rusia. Încrederea în victorie predomină în toate regiunile țării.

Finalul războiului dat de ucraineni

Aproximativ jumătate (47%) dintre respondenți speră că Ucraina va putea câștiga războiul cu Rusia în următoarele câteva săptămâni. Un sfert (23%) consideră că războiul va dura câteva luni. Doar 12% cred că războiul se va încheia în șase luni, un an sau mai mult. Practic nu există oameni care să nu creadă deloc în victorie. 17% au avut încă dificultăți în a răspunde la această întrebare.

Majoritatea respondenților (82%) consideră că amenințarea unei împărțiri a țării este puțin probabilă, această încredere a crescut semnificativ ca urmare a coeziunii populației în timpul războiului.

China este acum o țară predominant neutră pentru ucraineni. În timp ce Rusia (98%) și Belarus (84%) sunt țări ostile pentru ucraineni. Atitudinea față de aceste țări s-a deteriorat semnificativ după ce au declanșat un război împotriva Ucrainei. De asemenea, atitudinea ucrainenilor față de China sa înrăutățit oarecum.

Pe cealaltă parte, țările în care ucrainenii își pot pune încrederea sunt Polonia, Lituania, Regatul Unit și Statele Unite. Republica Cehă, România, Moldova, Slovacia, Turcia, Franța și Slovenia sunt, de asemenea, considerate „prietenoase” cu Ucraina.