Consiliul Premiilor Pulitzer a onorat curajul jurnaliștilor ucraineni

Kiev (Kiev) Ucraina, 14 martie 2022/ Sursă imagine: Hepta
  • Consiliul de administrație al Premiilor Pulitzer a onorat jurnaliștii ucraineni pentru „curajul, rezistența și angajamentul lor de a relata adevărul”.
  • Consiliul a acordat o „mențiune specială” jurnaliștilor ucraineni în timpul ediției 2022 a premiilor anuale pentru jurnalism.
  • Premiile anuale Pulitzer sunt cele mai prestigioase premii din jurnalismul american.

Consiliul de administrație al prestigiosului premiu Pulitzer a onorat jurnaliștii ucraineni pentru „curajul, rezistența și angajamentul lor de a relata adevărul” cu privire la invazia continuă a Rusiei în țara lor.

Jurnaliștii ucraineni au primit o mențiune specială pentru acoperirea invaziei rusești, consiliul Pulitzer aducând un omagiu celor 12 jurnaliști care au fost uciși anul acesta în timp ce acopereau războiul din Ucraina, notează Reuters.

„Consiliul de administrație al Premiului Pulitzer are plăcerea de a acorda o mențiune specială jurnaliștilor din Ucraina pentru curajul, rezistența și angajamentul lor de a relata adevărul în timpul invaziei nemiloase a lui Vladimir Putin în țara lor și a războiului său de propagandă din Rusia”, a declarat administratorul premiului, Marjorie Miller, citat de Aljazeera.

„În ciuda bombardamentelor, răpirilor, ocupației și chiar a morții în rândurile lor, ei au persistat în efortul lor de a oferi o imagine exactă a unei realități teribile, făcând cinste Ucrainei și jurnaliștilor din întreaga lume”, a adăugat ea.

Premiile Pulitzer 2022

Premiile anuale Pulitzer sunt cele mai prestigioase premii din jurnalismul american, o atenție deosebită fiind acordată deseori premiului pentru servicii publice.

Anul acesta, acest premiu a fost acordat ziarului Washington Post pentru acoperirea asediului asupra Capitoliului Statelor Unite în ianuarie 2021, când o mulțime de susținători ai fostului președinte Donald Trump a luat cu asalt clădirea pentru a împiedica Congresul să certifice victoria electorală a lui Joe Biden.

New York Times a obținut cele mai multe Pulitzer-uri pentru știri în acest an, cu trei.