Marea demisionelă nu pare să încetinească nici în 2022.
Nu avem încă cifrele pe acest an, dar se pare că noiembrie a adus un nou record în SUA cu 4,6 milioane de demisii. Adică 3% din forța de muncă de pe piață și-a părăsit locul de muncă în mod voluntar.
În MAREA BRITANIE, anul trecut s-au înregistrat cu 45% mai multe demisii ca în anii precedenți și piața se așteaptă ca în 2022 trendul să se intensifice.
Se pare că valul a ajuns și la noi și va domina anul care vine.
În 2021, numărul demisiilor din România a crescut cu 25% față de 2019.
Recordul a fost atins anul trecut în septembrie și octombrie, când s-au înregistrat lunar peste 45.000 de demisii.
La nivel global se vorbește de marea iluminare, sugerând că oamenii s-au trezit și realizează că nu trăiesc doar ca să muncească. Eticheta este susținută și de un studiu gigant de la Ranstad la care au participat peste 27.000 de angajați.
Mai mult, există și o cercetare istorică, făcută de Universitatea din Iowa, care spune că ce se întâmplă în această perioadă este o reevaluare în masă a premisei că un job poate fi mai mult decât un mijloc pentru atingerea unui scop și că poate să împlinească profund o ființă umană.
De ce tot spun aceste cifre?
Pentru că știu că se poate și altfel. Pentru că știu că acest fel de a ne organiza face rău oamenilor, dar și performanței.
Organizațiile vor deveni atente la oameni ca să nu-i piardă.
Apoi o să observe că atenția la oameni va aduce rezultate neașteptate.
Primul pas e mai greu. Trecerea din a acționa din frică și a ne teme de ce ar putea să facă greșit oamenii noștri spre a acționa din încredere și a vedea potențialul colegilor necesită timp, dar aduce transformări spectaculoase.
Partenerii noștri