Iconic. Istoria ceasului Rolex

Nu este un ceas, este un Rolex!

Recunoscut ca simbol suprem al luxului, Rolex este mai mult decât un accesoriu high-end. Cu o tradiție ce datează de mai bine de 100 de ani, brand-ul este un adevărat reper al timpului, apreciat pentru inovație, precizie și distincție.

În anul 1905, Hans Wilsdorf împreună cu Alfred Davis au pus bazele companiei la Londra. La începuturi, fondatorii s-au axat pe distribuția de ceasuri și ulterior au început să producă componente orologice.

Într-o perioadă în care ceasurile de mană nu erau precise, Hans a căutat să producă un ceas cu un sistem cronometric care să funcționeze perfect. În cele din urmă, Rolex a fost confirmat ca fiind primul ceas de mănă din lume care a primit un atestat elevțian pentru precizie. În 1914, Observatorul Kew din Anglia a certificat ceasurile Rolex cu o precizie de clasă „A”. Pănă în acel moment această distincție a fost rezervată exclusiv cronometrelor marine. Datorită succesului înregistrat, în 1919 compania britanică s-a mutat în Elveția, în orașul Geneva.

În anii ce au urmat, Hans Wilsdorf a mai înregistrat o serie de inovații, cum ar fi: ceasul rezistent la apă, ceasul care indică data pe ecran, ceasul rezistent la adâncimi de pănă la 100 metri, ceasul cu multiple fusuri orare și lista poate continua.

Pe lângă actele de pionierat, Rolex se evidențiază și prin faptul că este singura companie care își produce toate componentele. Brand-ul deține chiar propria turnătorie pentru fabricarea pieselor din metale prețioase sau aliaje. În plus, ceasurile sunt fabricate manual.

Cosmograph Daytona, Oyster, Explorer sau Lady-Datejust, nu sunt modele celebre Rolex, sunt ambasadorii iconici ai timpului!