Cea mai vaccinată regiune din lume anulează Crăciunul de teama Covid-19

Mai mult de 118% din populația Gibraltarului este complet vaccinată împotriva Covid-19, această cifră depășind 100% datorită dozelor administrate spaniolilor care trec granița pentru a lucra sau a vizita teritoriul în fiecare zi.
Oficialii guvernului din Gibraltar au anunțat că toate petrecerile oficiale de Crăciun, recepțiile oficiale și alte adunări similare au fost anulate, scrie eturbonews.com.

De asemenea, publicul larg a fost sfătuit cu insistență să evite evenimentele sociale și petrecerile în următoarele patru săptămâni. Pentru toate activitățile de grup, se recomandă spațiile în aer liber în detrimentul celor de interior, sunt descurajate atingerile și îmbrățișările și se recomandă purtarea de măști.

Întreaga populație eligibilă a Gibraltarului este vaccinată, dar, pe fondul creșterii numărului de cazuri de COVID-19, oficialii din Gibraltar nu își asumă niciun risc în ceea ce privește evenimentele de masă de Crăciun.

„Creșterea drastică a numărului de persoane care au fost testate pozitiv pentru COVID-19 în ultimele zile este un memento dur că virusul este încă foarte răspândit în comunitatea noastră și că este responsabilitatea noastră, a tuturor, să luăm toate măsurile de precauție rezonabile pentru a ne proteja pe noi și pe cei dragi”, a declarat ministrul Sănătății, Samantha Sacramento.

În prezent, Gibraltarul administrează doze de rapel persoanelor de peste 40 de ani, lucrătorilor din domeniul sănătății și altor „grupuri vulnerabile” și administrează vaccinuri copiilor cu vârste cuprinse între cinci și 12 ani.