Bere fără restricții: Oktoberfest va continua în 2022, după o pauză de pandemie

25 September 2020, Bavaria, Munich: (L-R) guests Marina, Anica, Maria and Julia toss their beer pints at the Hofbraeuhaus beer hall, where limited places are available after the Oktoberfest had been cancelled this year due to the coronavirus pandemic. Photo: Felix Hörhager/dpa

Festivalul anual Oktoberfest, cel mai mare festival al berii din lume, va avea loc în acest an fără restricții legate de coronavirus, după ce a fost anulat în ultimii doi ani din cauza pandemiei, a declarat vineri primarul din Munchen, Dieter Reiter, notează Reuters.

„Va fi un (festival) fără restricții, care sperăm că va oferi multă plăcere multor oameni”, a declarat Reiter într-o conferință de presă, adăugând că a dat dispoziții conducerii festivalului să continue „fără întârziere și fără restricții”.

Reiter, care a declarat că nu a luat această decizie cu ușurință din cauza pandemiei, precum și a războiului din Ucraina, a adăugat că rămâne posibilitatea ca Oktoberfest să fie anulat dacă oficialii guvernamentali vor reintroduce măsurile împotriva pandemiei.

Oktoberfest, o pauză de doi ani

„După o pauză de doi ani, aceasta este o veste fantastică nu doar pentru iubitorii însetați de bere, ci și pentru cei implicați în festivalul în sine. Marea majoritate a gazdelor din corturile de bere și a expozanților festivalului au fost în favoarea continuării festivalului din 2022, la fel ca și politicienii proeminenți, inclusiv ministrul-președinte al Bavariei, Markus Söder, și ministrul german al economiei, Hubert Aiwanger,” notează site-ul evenimentului.

Oktoberfest va avea loc între 17 septembrie și 3 octombrie.

Exit mobile version