- Electrecord este o companie românească de înregistrări audio inaugurată în 1932.
- În acest weekend sărbătorim 9 decenii de Electrecord cu public in sala studio.
- Pe 1 și 2 aprilie la Electrecord o să se desfășoare „o producție muzicală cu public asistent”.
Electrecord este o companie românească de înregistrări audio inaugurată în 1932, fiind o firmă majoră din domeniul producției muzicale din România, populară îndeosebi pentru numărul mare de LP-uri scoase pe piața muzicală românească. În acest weekend sărbătorim 9 decenii de Electrecord cu public in sala studio. Pe 1 și 2 aprilie la Electrecord o să se desfășoare „o producție muzicală cu public asistent”.
„Sala Electrecord, este pionierul productiei muzicii romanesti iar dupa aproape 100 de ani, avem onoarea sa o reinviem, sa o apreciem si sa keeping it alive.”
Evenimentul se va desfășura în studioul companiei Electrecord, Bulevardul Corneliu Coposu 11, București. Biletele sunt dispobile aici.
„Baietii nostri la platane, cu muzici vechi si noi, vin sa invarta discurile, chiar la ele-n casa. Ne bucuram ca in anul 2022, putem face evenimente muzicale, in locatia ce a dat tonul “ceaiurilor dansante” zeci de ani. Iar acum noi dam play direct pe scena de unde s-au inregistrat benzile si discurile “grele”. Apreciem si ducem mai departe mostenirea Electrecord, impreuna,” informează pe Facebook descrierea evenimentului.
Trupele noi în care bate un cord vechi, Electrecord
În ultima perioadă muzica românească „veche” începe să fie un element de marketing pentru noile trupe.
Un exemplu este trupa D-L Goe, care e o schiță a creativității tinerilor grefată pe un București prin care se plimbă mereu somnoroși și mahmuri.
„După decenii de captivitate între coperţile de carte, personajul lui Caragiale a crescut, a făcut o nebunie şi a sărit din nuvela în Bucureştiul lui 2018, fix la o casă de marcat dintr-un Mega Image. Aşa ar putea începe povestea trupei Dl. Goe. Adevărul e că realitatea nu e foarte departe,” notează Undergroundmusic.
Formația a reinterpretat melodia „Darla dirladada” este un cântec tradițional, originar din insula Kalymnos, Grecia, cântat așa de bine de o doamnă muzicii românești, Margareta Pâslaru.
Seara asta D-L Goe cântă în Control, evenimentul e aici.
Inimă, nu fi de piatră
Cu piesa „Inimă, nu fi de piatră” (compozitor Edmond Deda), Corina Chiriac a obţinut „Cerbul de bronz” la Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur” din 1971. De la „Cerbul de Aur” melodia aceasta a urcat pe scene pe care nu-și imagina. De la Provincialii la Jurjak, melodia a trecut prin atâtea guri care i-au dat mereu o altă nuanță, dar au avut grijă să îi mențină mesajul.
Partenerii noștri