- Un politician a declarat că este transsexual, devenind astfel primul membru al parlamentului britanic care își manifestă în mod deschis identitatea.
- Jamie Wallis a declarat că a fost diagnosticat cu disforie de gen și că dorește să facă tranziția.
- Disforia de gen reprezintă suferinţa sau disconfortul psihologic resimţit de persoanele trans legat de caracteristicile lor sexuale primare sau secundare.
Un politician conservator a afirmat că este transsexual, devenind astfel primul membru al parlamentului britanic care își manifestă în mod deschis identitatea.
Jamie Wallis, deputat pentru Bridgend și Porthcawl, a declarat că a fost diagnosticat cu disforie de gen și că dorește să facă tranziția, notează The Independent.
Prin disforie de gen se înţelege suferinţa sau disconfortul psihologic resimţit de persoanele trans legat de caracteristicile lor sexuale primare sau secundare, sau datorită felului în care sunt percepute şi tratate în societate.
Într-o declarație postată online miercuri dimineață, parlamentarul a spus că nu era sigur cum să procedeze, dar a dorit să facă publică situația.
„Sunt trans. Sau, ca să fiu mai exact, vreau să fiu. Am fost diagnosticat cu disforie de gen și am simțit acest lucru încă de când eram un copil foarte mic”, a declarat Wallis.
„Nu am avut nicio intenție de a împărtăși vreodată acest lucru cu voi. Întotdeauna mi-am imaginat că voi părăsi politica cu mult înainte de a spune asta cu voce tare”.
Trans pe piața muncii din România
Politicienii au lăudat un parlamentar galez pentru curajul său, după ce acesta a scris pe români după un coming out? Din păcate, transfobia pare că e înrămată adând în inimile românilor „adevărați”.
Experiențele persoanelor trans pe piață muncii din România nu sunt nici pe departe atât de pozitive. Principalele piedici în calea angajării persoanelor trans nu sunt însă lipsa actelor de studii sau a unor acte de identitate corecte, ci lipsa de informații și/sau transfobia din rândul persoanelor care lucrează în companiile și departamentele de recrutare și angajare.
În urma studiului „Trans pe Piața Muncii din România” 38% dintre persoanele trans lucrează în medii pe care le descriu ca fiind conservatoare sau misogine, în ciuda eforturilor active de a căuta medii și companii mai deschise, conform MozaiQ.
Partenerii noștri