- În fiecare an, românii sărbătoresc Ziua Brâncuși pe 19 februarie.
- Născut în 1876, Constantin Brâncuși a dezvoltat de la o vârstă fragedă un puternic talent pentru sculptură.
- Acesta și-a construit o viață și o carieră la Paris, în Franța.
În fiecare an, românii sărbătoresc Ziua Brâncuși pe 19 februarie. Născut în 1876, Constantin Brâncuși a dezvoltat de la o vârstă fragedă un puternic talent pentru sculptură. Deși a lucrat ca cioban pentru familia sa, și-a petrecut timpul sculptând unelte agricole și alte obiecte din lemn.
Brâncuși și-a făcut o viață și o carieră la Paris, în Franța. Artistul a fost cunoscut în special pentru utilizarea liniilor curate și a simbolismului, fiind considerat în prezent o influență majoră a modernismului.
În România, în epoca realismului socialist, Brâncuși a fost contestat fiind considerat ca unul din reprezentanții „formalismului burghez cosmopolit”.
Abia în 1964 Brâncuși a fost „redescoperit” în România.
Cum serbăm cei 146 de ani
1. BRÂNCUȘI, DRAGOSTEA MEA! – un spectacol de teatru care va avea loc pe 19 și 20 februarie, ora 19:00, la Teatrul Dramaturgilor Români, Sala „Ion Băieșu.”
2. Palatul Cesianu-Racoviță te așteaptă în weekend cu un eveniment-surpriză!
3. „Concertul prieteniei dintre James Joyce și Constantin Brâncuși” va avea loc la Sala Radio, din București, în data de 19 februarie (19:00), de ziua marelui sculptor.
4. Muzeul Național de Artă al României (MNAR) vă invită la un program dedicat, în zilele de 18, 19 și 20 februarie, sub genericul „Un weekend cu Brâncuși”.
Partenerii noștri