Ofertă irezistibilă: Elon Musk se oferă să cumpere Twitter pentru 41 de miliarde de dolari

April 7, 2022, Austin, TX, United States: Tesla CEO ELON MUSK addresses the invited 15,000 guests at the new Tesla Gigafactory Texas near Austin during its private grand opening event on April 7, 2022. The plant is the largest manufacturing facility in the U.S. and will gear up to turn out over 1,000 electric cars per day. (Credit Image: © Bob Daemmrich/ZUMA Press Wire)

Miliardarul Elon Musk s-a oferit să cumpere Twitter pentru aproximativ 41 de miliarde de dolari în numerar, notează Reuters. El a declarat că societatea de social media pe care a criticat-o adesea trebuie să devină privată pentru a vedea schimbări eficiente.

Prețul ofertei lui Musk de 54,20 dolari pe acțiune, care a fost dezvăluit într-un document de reglementare joi, reprezintă o primă de 38% față de închiderea Twitter din 1 aprilie, ultima zi de tranzacționare înainte ca participația de peste 9% a directorului general al Tesla în companie să fie făcută publică.

Valoarea totală a tranzacției a fost calculată pe baza a 763,58 milioane de acțiuni în circulație, potrivit datelor Refinitiv.

Musk cumpără tot Twitter-ul

Musk a respins o ofertă de a se alătura consiliului de administrație al Twitter la începutul acestei săptămâni, după ce și-a dezvăluit participația în companie, o mișcare despre care analiștii au spus că a semnalat intenția sa de a prelua compania, deoarece un loc în consiliul de administrație i-ar fi limitat participația la puțin sub 15%.

Mișcarea, pe care Musk a numit-o „cea mai bună și finală ofertă a sa”, vine după ce miliardarul a criticat în mod repetat Twitter, a dezvăluit o participație de 9,2% în compania de social media și a renunțat să se alăture consiliului de administrație al acesteia.

Nu voi juca jocul de-a dus și întors. Am trecut direct la final. Este un preț ridicat și acționarii tăi îl vor adora”, a declarat Musk către Twitter, conform documentelor depuse.

Exit mobile version