CIA și FBI vor ChatGPT personalizat. Agențiile americane vor folosi instrumentul AI în investigații

  • Agenţiile de informaţii americane vor avea propriul lor instrument de tip ChatGPT pentru a cerceta munţii de informaţii publice.
  • CIA nu a precizat ce model va folosi pentru a susține noul său instrument sau cum va face ca informațiile să nu ajungă publice.
  • Instrumentul de inteligenţă artificială va fi disponibil în cadrul comunităţii de informaţii americane.

CIA vrea ChatGPT personalizat. Agenția americanaă se pregăteşte să lanseze o funcţie asemănătoare cu programul OpenAI care va folosi inteligenţa artificială pentru a oferi analiştilor mai ușor acces la informaţiile din surse deschise, spun oficialii. Divizia Open-Source Enterprise a CIA vrea să pună la dispoziţia agenţiilor de informaţii instrumentul său de inteligenţă artificială în curând.

Anunţul CIA face parte dintr-o campanie guvernamentală a SUA mai amplă de a valorifica puterea inteligenţei artificiale şi de a concura cu China, care încearcă să devină liderul mondial în acest domeniu până în 2030, scrie Bloomberg.

Instrumentul de inteligenţă artificială va fi disponibil în curând în cadrul comunităţii de informaţii americane, formată din 18 agenţii, care include CIA, Agenţia Naţională de Securitate, FBI şi agenţiile conduse de ramuri ale armatei.

CIA nu a precizat ce model va folosi pentru a susţine noul său instrument sau cum cum va face ca informațiile să nu ajungă publice. Marile întreprinderi încă se străduiesc să asigure confidențialitatea acestor instrumente prin stabilirea unor măsuri de protecţie.