New York Times a eliminat cuvântul „fetus” din răspunsurile Wordle

New York Times spune că a încercat să elimine cuvântul „fetus” în jocul Wordle pentru cât mai mulți utilizatori, aparent ca răspuns la proiectul de hotărâre Roe vs. Wade al Curții Supreme de Justiție, notează The Guardian.

Publicația care deține platforma Wordle susține că a eliminat cuvântul „fetus” din răspunsurile sale pentru a menține jocul „distinct de știri”.

La New York Times Games, ne luăm în serios rolul de loc de divertisment și de evadare și dorim ca Wordle să rămână distinct de știri”, a declarat publicația.

Au trecut peste trei luni de când The New York Times a achiziționat Wordle, puzzle-ul extrem de popular creat de Josh Wardle. Wordle continuă să încânte milioane de oameni în fiecare zi.

Schimbarea cuvântului pare a fi o mișcare a Times pentru a evita folosirea unui termen cu încărcătură politică. Săptămâna trecută, proiectul de opinie majoritară a Curții Supreme, care a fost dezvăluit, a susținut anularea deciziei istorice Roe vs. Wade, punând în pericol dreptul la avort în Statele Unite și declanșând o dezbatere națională acerbă.

Cuvântul „fetus” nu a putut fi eliminat pentru toți utilizatorii

„Astăzi, de exemplu, este posibil ca unii utilizatori să vadă un răspuns învechit care pare strâns legat de un eveniment de știri important și recent. Acest lucru este complet neintenționat și este o coincidență – răspunsul original de astăzi a fost încărcat în Wordle anul trecut.”

„Când am descoperit săptămâna trecută că acest cuvânt anume va fi prezentat astăzi, l-am schimbat pentru cât mai mulți rezolvatori posibil.”

Când Times a achiziționat Wordle, a eliminat și cuvinte precum „lynch” (linșat), „slave” (sclav) și „wench” (prostituată).

Exit mobile version