- 1,5 mld. euro este cifra de afaceri a restaurantelor din București în 2019
- În București restaurantele și cafenelele au asigurat 30% din vânzările totale
- În București sunt 4.000 de restaurante, baruri și cafenele
Capitala este din nou în scenariul roșu. Rata de contaminare cu noul coronavirus a sărit de trei la mie.
Dacă vorbim de efecte, îți reamintesc că restaurantele se închid la interior, iar teatrele și cinematografele suspendă spectacolele.
Salvarea proprietatorilor au fost terasalele, dar şi livrările la domiciliu. Patronii au spus de fiecare dată că vor ca restaurantele să nu mai depindă de această rată de infectare. De asemenea, mai spun că la fiecare închidere şi redeschidere, ei au pierderi de câteva mii de euro. Există şansa ca jumătate din restaurantele din Bucureşti să nu se mai redeschidă niciodată.
„Aşa cum au funcţionat parţial în acest an nu reprezintă un risc de infectare cu Covid”
Lovitura pentru restaurante este şi mai dură pentru că toate afacerile trebuie închise din noaptea asta. Toate rezervările de Ziua Femeii vor fi anulate.
„Am luat decizia să renunțăm la locația asta, nu mai avem putere nici fizică, pishică nici financiară să închidem pentru a nu știu cata oară locația. Aveam rezervări pentru mâine, ne bucuram și am și spus ca ok asta să facem, să profităm și să mai economisim ceva bani. Ne-am anunțat clienții, unii știau, au anulat rezervările. Da de obicei, la fiecare închidere, ne facem calculul și undeva la 2.000 de euro te costă închiderea unei locații care nu are terasă”, a declarat Oana Iliescu, proprietar de restaurant.
„Afacerile din industria ospitalităţii sunt sub o presiune uriaşă şi suntem astăzi, în condiţiile în care 50% dintre operatori au închis porţile definitiv. Industria ospitalităţii, respectiv funcţionarea restaurantelor cu restricţii, aşa cum au funcţionat parţial în acest an nu reprezintă un risc de infectare cu Covid”, a reacționat și Dragoș Petrescu, proprietar de restaurante.
Partenerii noștri