Astăzi este Ziua Mondială a Donatorului de Sânge: Cum poți deveni donator?

July 28, 2021, Kyiv, Ukraine: KYIV, UKRAINE - JULY 28, 2021 - The hand of a blood donor squeezing a medical rubber ball is pictured in Kyiv, capital of Ukraine. (Credit Image: © Yuliia Ovsiannikova/Ukrinform via ZUMA Press Wire)

Pe 14 iunie țările din întreaga lume sărbătoresc Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, conform OMS. Evenimentul are rolul de a crește gradul de conștientizare a nevoii de produse sanguine sigure și de a mulțumi donatorilor voluntari și neplătiți pentru donațiile de sânge care salvează vieți.

Tema globală a Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge se schimbă în fiecare an, în semn de recunoaștere a persoanelor altruiste care își donează sângele pentru persoane necunoscute lor.

Pentru anul 2022, sloganul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge este „Donarea de sânge este un act de solidaritate. Alătură-te efortului și salvează vieți”, pentru a atrage atenția asupra rolurilor pe care donațiile voluntare le joacă în salvarea de vieți și în consolidarea solidarității în cadrul comunităților.

Obiectivele specifice ale campaniei din acest an sunt următoarele:

O activitate specială pe care țările din lume sunt încurajate să o implementeze pentru campania din acest an este aceea de a disemina în diverse mijloace de informare în masă poveștile unor persoane ale căror vieți au fost salvate prin donarea de sânge, ca modalitate de a motiva donatorii obișnuiți de sânge să continue să doneze sânge și de a motiva persoanele cu o stare de sănătate bună care nu au donat niciodată sânge să înceapă să o facă.

Exit mobile version