Un vârf de… Sistemul Imunitar

Imaginează-ți că planeta ta, organismul tău conține peste 30 000 de miliarde de celule cu mii de conexiuni și funcții. Iar dansul și echilibrul planetei tale îți menține un sistem imunitar puternic, care te apără de viruși și bacterii.

Dar în perioada rece, atunci când intervine, obosela, stresul și o alimentație deficitară întreg sistemul imunitar își poate coborâ barierele de apărare. Iar atunci milioanele de soldăței printre care și faimosele globule albe vor începe marea bătălie pentru recâștigarea sănătății. Așa că pentru a-ți menține un sistem imunitar puternic este important să adopți un stil de viață sănătos și echilibrat.

Un tonic pentru creșterea imunității este Chinina. Acestă pulbere este obținută din scoarța arborelui de Cinchona originar din pădurea amazonică a Americii de Sud. Populația băștinașă îl numeau Arborele Febrei , pentru că acesta combătea febra și stimula apărărea imună mai ales la nivelul căilor respiratorii.

Artemisinina sau cunoscută popular ca pelinul dulce, te va ajuta să combați durerea și febra, așa cum o face în China de peste 2000 de ani. Caracterul selectiv al artemisinei duce la eliminarea celulelor rele, inclusiv cele cancerigene,lasându-le în pace pe cele sănătoase.

Vitamina D este esențială în întărirea sistemului imunitar, osos și muscular. Așa că nu uita să te expui la soare minim 15-20 minute pe zi, pentru a preveni depresia și a avea o stare de spirit plină de bună dispoziție. 30 de minute de sport pe zi v-a reduce stresul și va pune sângele în mișcare.

Activitățile relaxante printre care yoga, meditația dar și băile fierbinți îți vor menține un tonus psihic bun, dar vor favoriza și producerea endorfinei și serotoninei, hormoni cu rol în susținerea imunității dar și a fericirii. Consumă zilnic o diversitate cât mai mare de fructe și legume pentru a-ți menține rezervele de antioxidanți. Aceste substanțe nutritive pot preveni  și lupta împotriva degradarii celulare, cauzată de efectele radicalilor liberi.

Ai grijă să dormi 7-8 ore pe noapte pentru că toate procesele regenerative se întâmplă în timpul somnului. Iar o cană de ceai de echinaceea, măceșe, cătină sau ghimbir, cu un pic de miere, îți va îndulci viața și menține sistemul imunitar în cea mai bună formă.