Un vârf de… Păpădie

În fiecare primăvară pământul este acoperit de flori galbene însorite care anunță înflorirea naturii.
Păpădia(Dandelion -eng) este o plantă care crește pretudinteni, care își are originile în Europa și Asia.
Numele Păpădie provine din francezul „dent de lion”, care înseamnă „dintele leului”, simbolizând spiritul curajos pe care îl transmite această plantă în ciuda exteriorului său blând și fragil.

Una dintre cele mai frumoase superstiții despre păpădie pe care sigur ai auzit-o și făcut-o în copilărie. este aceea care spune că trebuie să îți pui o dorință atunci când vrei să sufli în bulgării florii de păpădie. Așa poți spera că dorința se va îndeplini.

Dovezile arată că păpădia a evoluat acum 30 de milioane de ani. S-au găsit semințe care datează din epoca pliocenă 5,5 milioane – 2,6 milioane de ani înaintea erei noastre. În China proprietățile medicinale ale păpădiei au fost folosite de acum 2000 de ani pentru purificarea sângelui și pentru creșterea imunității.
În unele tradiții magice, păpădia a fost asociată cu zeița Afrodita, datorită conexiunii ei cu albinele.

Grecii antici, romanii și egiptenii o foloseau în scopuri de vindecare. Nativii americani au folosit-o în scop medicinal dar și ca sursă de hrană.

Astăzi păpădia este un puternic diuretic dar și o sursă excelentă de vitamina A, C și K. Poate fi folosită crudă în salate pentru a beneficia de proprietățile antioxidante. Mai mult rădăcina de păpădie uscată poate înlocui cafeaua.

O cană de ceai de păpădie îți va întări psihicul, va dezvolta creativitatea și te va umple de energie solară. Iar dacă îl bei înainte de culcare te va ajuta să îți aduci aminte visele.

Iar pentru sfârșit hai să îți faci un borcan de dorințe. Adună semințele de păpădie și umple un borcan mic cu ele. Ori de câte ori ai nevoie de o dorință, scoate un vârf de semințe și suflă-le departe …și să ai încredere că dorința ta se va îndeplini.