Nu este un tricou polo, este un Lacoste! Știai că primul tricou polo a fost conceput pentru tenis, nu pentru polo?
Găsind restrictivă cămașa albă din bumbac cu manecă lungă, tenismenul francez Jean René Lacoste – poreclit „Aligatorul”, a confecționat un tricou alb din tricot piqué, cu mânecă scurtă, cu guler tricotat și 3 nasturi distribuiți în zona gâtului. L-a purtat pentru prima dată la campionatul US Open din 1926. După ce s-a retras din tenis, în 1933 a pus bazele brand-ului La Chemise Lacoste. Compania a început să comercializeze tricouri care au ca logo un crocodil și în scurt timp a înregistrat un succes fulminant. Se pare că acesta a fost și primul articol de îmbrăcăminte sport cu un nume de brand vizibil.
Totuși, cum a ajuns acest articol să fie numit polo, când era de fapt folosit în tenis?
Jucătorii de polo purtau cămăși groase cu mânecă lungă, confecționate din bumbac Oxford. Echipamentul sportiv era greoi și incomod. Așa că, în anii ’30, jucătorii de polo au adoptat cu ușurință tricourile de tenis Lacoste. În 1950, deveniseră atât de populare în polo, încât jucătorii de tenis se refereau adesea la acest articol, ca fiind un tricou polo.
În următorul deceniu, tricoul Lacoste a ajuns de pe terenul de sport direct în moda străzii, datorită subculturii „Mod” și a lui Fred Perry, o altă legendă a tenisului. Desigur, istoria tricoului polo nu ar fi completă fără menționarea lui Ralph Lauren, designer-ul care a făcut din această piesă iconică un fenomen mondial. În prezent, tricoul polo este o piesă atemporală și extrem de versatilă. Un element ce simbolizează eticheta unui anumit statut social, o picătură concentrată de noblețe străveche.
Partenerii noștri