Unul din 20 de studenți manifestă tulburări emoționale sau de comportament din cauza timpului îndelungat petrecut pe jocurile online. Asta arată cel mai recent studiu al Universității Stanford.
Jocurile pe internet produc dependență. Cercetătorii de la Stanford au facut acest studiu pe 3.000 de studenți din cadrul aceleași Universități. Ei avut interviuri de câte 75 de minute cu fiecare student care folosea un dispozitiv electronic cel puțin 15 ore pe săptămână și a manifestat cel puțin 5 modificări în comportament la cursuri.
O parte din ei au spus că se refugiază în mediul online pentru a evita anumite probleme sau îngrijorări din viața de zi cu zi. Rata tulburărilor de comportament a fost mai mare în cazul băieților, decât al fetelor. Din anul 2013 Asociația Americană de Psihiatrie a hotarat să includă tulburarea determinată de jocurile pe internet ca diagnostic oficial în manualele medicale.
Lipsa de atenție sau concentrare dar și oboseala constantă sunt printre manifestările pe care le poți observa la persoanele care petrec prea mult timp online. Nopțile pierdute îi fac pe cei dependenți să sară peste cursuri sau să nu mai ajungă la muncă și să reducă interacțiunea cu oamenii.
Expunerea îndelungată în mediul online îi face mai depresivi, mai introvertiți, iar în cazuri extreme poate duce și la tendințe suicidale. Pe de altă parte, specialiștii spun că nu trebuie să generalizăm. Nu toți cei care petrec mai multe ore online trebuie considerați dependenți.
Partenerii noștri