- Dan Vodnar a fost invitat, luni, în cadrul emisiunii „Ochii pe mine!”.
- Dan Vodnar este profesor de Gastronomie Moleculară si biotehnologii alimentare.
Dan Vodnar, despre gastronomia moleculară
„Gastronomia moleculară este o ramură a științei alimentelor care se ocupă cu înțelegerea fenomenelor. Adică, ce se întâmplă într-un preparat alimentar și care este interacțiunea moleculară dintre ingredientele care se regăsesc în acel produs”
Dan Vodnar, despre proiectul „Știință cu sare și piper”
„Sincer, este un proiect de educatie pe care mi l-am dorit din 2016. Contextul pandemic, de anul trecut, a fost de fapt un moment extrem de bun pentru a construi pur si simplu o rețea de oameni care doresc să fie educați în zona aceasta a gastronomiei. Pentru că gastronomia înseamnă interacțiune de molecule și eu cred că este foarte bine să fim informati corect, să luam informație corectă și să înțelegem fenomenele care stau în spatele misterelor culinare, ca să zicem asa.”
Prof. dr. Dan Vodnar: „Voi avea o prelegere legată de psihobiotice în contextul Covid”
„Știm că principalele simptome ale infecției cu Covid sunt la nivel pulmonar. Ele au fost foarte mediatizate și mai puțin mediatizate, dar totuși prezente sunt efectele extrapulmonare, printre care se numără și cele ale sistemului gastrointestinal. Practic, la baza tuturor simptomelor gastrointestinale se află de fapt modificarile care au loc la nivelul microbiotei intestinale. Aceasta este formată din totalitatea bacteriilor existente în intestin. Sigur că, la noi în intestin avem bacterii bune și bacterii rele și însumează undeva un număr de peste 100 de trilioane de bacterii. Dintre care 85% sunt bacterii bune, sunt cele care ne oferă un efect de întărire a sistemului imunitar, ne ajută în digestie, dar 15% este o microfloră intestinală populară cu bacterii rele.”
Partenerii noștri